LJUBLJANA

Janša: vlada Marjana Šareca "klinički mrtva"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Čelnik slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša u nedjelju je manjinsku vladu premijera Marjana Šareca, nazvao "klinički mrtvom" i dodao da u sadašnjem trenutku ne vidi alternativu koja bi Sloveniji donijela "razvojnu koaliciju" ili trajniju političku stabilnost.

Pošto je koalicijsku  vladu prije dva mjeseca napustila stranka Ljevica (L), Šarecovu koaliciju sada na vlasti održavaju nesigurni  glasovi Nacionalne stranke (SNS) Zmage Jelinčiča, a zapravo je "klinički mrtva", odnosno "političko truplo", ocijenio je Janša u nedjelju u razgovoru za Slovensku televiziju.

Na pitanje jesu li istinite informacije da je pokušavao sastaviti "novu parlamentarnu većinu" koja bi zamijenila sadašnju koaliciju ljevice i liberalnog centra, Janša je skeptično odgovorio da u sadašnjem trenutku ne vidi moguću  alternativu u obliku neke "razvojne koalicije".

Rekao je da ne vidi ni spremnost u politici za nove prijevremene izbore jer je od zadnjih prošlo samo godinu i pol dana.

Janša međutim drži da bi promjene dobrodošle jer bi Slovenija iskoristila dvije milijarde eura europskih sredstava koje sadašnja vlada Marjana Šareca ne uspijeva povući iz Bruxellesa.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter