NAJNOVIJETEHERAN

Iran odbacuje da je došlo do incidenta u Hormuškom tjesnacu

| Autor: Hina
EPA

Iranska revolucionarna garda opovrgnula je u četvrtak ujutro da je došlo do incidenta u Hormuškom tjesnacu s britanskim tankerom. 

"U posljednja 24 sata nismo imali nikakav incident sa stranim brodovima u Hormuškom tjesnacu pa također ni s britanskim", navela je Revolucionarna garda u svom priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Garde.

Po navodima glasnogovornika britanske vlade tri broda za koje se vjeruje da pripadaju Revolucionarnoj gardi približilo se britanskom tankeru nastojeći mu omesti prolaz no nakon upozorenja s britanskog ratnog broda koji je bio u pratnji brodovi su se povukli s mjesta događaja.

Prema američkim izvorima i medijskim izvješćima, pet iranskih brodova tražilo je da se tanker zaustavi u iranskim teritorijalnim vodama no nakon britanskog upozorenja su se povukli.

"HMS Montrose bila je prisiljena stati između iranskih brodova i britanskog tankera i izdati verbalna upozorenja iranskim brodovima, na što su se oni povukli", priopćio je glasnogovornik britanske vlade.

Britanski marinci prošlog su se tjedna ukrcali na iranski tanker Grace1 u vodama ispred Gibraltara i zaplijenili ga pod sumnjom da krši sankcije prevozeći sirijsku naftu.     

 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam