NAJNOVIJEZAGREB

Grabar-Kitarović u Alberti završila državni posjet Kanadi

| Autor: Hina
Hina

Susretom s predsjednikom vlade pokrajine Alberte Jasonom Kenneyem, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je državni posjet Kanadi, priopćio je u četvrtak predsjedničin ured.

Grabar-Kitarović je ponovila kako hrvatska zajednica u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unapređenje suradnje, posebno u gospodarstvu.

"Naši međusobni, gospodarski i znanstveni odnosi su osobito snažni s pokrajinom Albertom, a suradnja na području znanosti i obrazovanja iznimno je važna za razvoj sveukupnih odnosa između Hrvatske i Kanade. Izražavam zadovoljstvo što je takva suradnja s pokrajinom Albertom stalna“, rekla je predsjednica.

Spomenula je potpisane memorandume o suradnji između hrvatskog ministarstva znanosti i obrazovanja i ministarstva naprednog obrazovanja i tehnologije Alberte koji omogućuju izravnu suradnju institucija višeg obrazovanja i drugih institucija, razmjenu znanstvenih i tehnoloških informacija kroz razmjenu posjeta te provođenje zajedničkih znanstvenih istraživačkih projekata, stoji u priopćenju.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam