ISTANBUL

Erdogan: Turska se vidi kao nerazdvojivi dio Europe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Turski predsjednik Tayyip Erdogan u nedjelju je izjavio da njegova zemlja, koja je službeni kandidat za članstvo u Europskoj uniji, sebe vidi kao nerazdvojivi dio Europe, no da ne kani popustiti pred napadima i dvostrukim standardima.

"Mi sebe doživljavamo kao nerazdvojivi dio Europe ... Međutim, to ne znači da ćemo prihvatiti otvorene napade na našu zemlju i naciju, na prikrivene nepravde i dvostruke standarde," rekao je Erdogan u govoru održanom pred članovima svoje Stranke pravde i razvoja. 

Turska aktivnost bušenja nafte i plina u spornome dijelu istočnog Sredozemlja povećala je napetosti s EU-om jer je Turska ušla u spor s Grčkom i Ciprom zbog resursa ugljikovodika.

Šef EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell nedavno je rekao da je turska retorika o Cipru pooštrila napetosti s EU-om te da Ankara mora shvatiti da svojim ponašanjem "samo pogoduje razdvajanju" od bloka.

EU će na sljedećem samitu u prosincu razgovarati o turskom nastavku istraživanja prirodnog plina u osporavanim vodama istočnog Sredozemlja, rekla je u četvrtak njemačka kancelarka Angela Merkel.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater