ZUERICH

EANA primila u članstvo Kosovapress; ravnateljica Hine čelnica novoosnovanog odbora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Europsko udruženje novinskih agencija (EANA) na generalnoj skupštini u Zuerichu primilo je u članstvo kosovsku agenciju Kosovapress i osnovalo poseban odbora za promicanje uloge žena na vodećim pozicijama u novinskim agencijama, a za voditeljicu odbora izabrana je ravnateljica Hine Branka-Gabriela Vojvodić.

 Ravnateljica Hine ima zadaću okupiti malobrojnu skupinu žena na vodećim pozicijama u europskim agencijama te zajedno s njima i predsjednikom EANE Clemensom Pigom vidjeti što je moguće dodatno učiniti na poticanju ženskog leadershipa i koji su problemi na koje treba posebno upozoriti. Prvi sastanak odbora za promicanje uloge žena na vodećim pozicijama održat će se tijekom zime u Zagrebu.

 Na generalnoj skupštini EANE u članstvo je primljena kosovska agencija Kosovapress, a ostali kandidati za prijem, makedonska MIA i armenska Armenpress, ponovit će svoje zahtjeve za članstvom na sljedećoj generalnoj skupštini koja bi se trebala održati iduće godine u Parizu.

 Generalna skupština trebala se održati u Kijevu, ali je zbog rata u Ukrajini premještena u Švicarsku.

 U članstvu EANA-e su agencije iz 33 države Europe uključujući tu i hrvatsku agenciju Hinu, a među njima su i agencije poput njemačke DPA i francuskog AFP-a. EANA je krovna udruga novinskih agencija Europe, okupljenih oko ideje zajedništva, tehnološkog i demokratskog napretka i poticanja profesionalizma i novinskih sloboda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini