VELIKA EPIDEMIJA

DR. NELA SRŠEN IZ BOLNICE U PADOVI kaže da će se virus u Italiji jako širiti. Objašnjava zašto se uopće tamo pojavio, a u Njemačkoj nije

| Autor: Portal Glas Istre

Poznata hrvatska kirurginja dr. Nela Sršen, koja radi u talijanskoj bolnici Azienda Ospedaliera Universita Padova, kaže kako su u ovu bolnicu zaprimljena tri pacijenta s koronavirusom iz obližnjih bolnica talijanske regije Veneto koja je također pogođena virusom, piše Novi list.

- Jedan je pacijent u regiji Veneto, nažalost, preminuo od posljedica virusa dok su preostala dva kritično. Jedan od njih je došao intubiran i priključen je na ECMO uređaj, a prema zadnjim podacima koje sam čula od svojih kolega i drugi pacijent koji je kod nas hospitaliziran trebao bi biti priključen na ovaj uređaj za održavanje plućne funkcije. Kod nas u Padovi je inače referentni centar s kriznom jedinicom za ovakva stanja, kazala je dr. Nela Sršen koja upozorava da se virus u Italiji sada prenosi lokalno te da u početku kod zaraženih nije pravovremeno dijagnosticiran, već je liječen kao upalni proces pluća te su na taj način u opasnost došli i sami zdravstveni radnici.

- U ovom trenutku u Italiji možemo očekivati eksponencijalno širenje broja zaraženih. Zabrinuti smo i mislimo da je mjere, poput otkazivanja letova s Kinom, koje se trenutačno kod nas poduzimaju trebalo obaviti puno prije. Primjerice, zašto se u Njemačkoj, koja ima puno više kontakata s Kinom od Italije, nije dogodilo ovakvo stanje, pita se Sršen.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater