MOSTAR

Čapljina: Razgovori OS RH i BiH o suradnji u prirodnim nepogodama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izaslanstva Oružanih snaga Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarala su u srijedu u Čapljini o suradnji postrojbi iz dviju država te pomoći civilnim strukturama u slučaju prirodnih nepogoda.

Kako je priopćeno iz ministarstva obrane BiH, u sklopu realizacije aktivnosti unaprjeđenja vojne suradnje oružanih snaga na taktičkoj razini s ciljem pružanja pomoći civilnim strukturama prilikom elementarnih nepogoda, izaslanstvo Gardijske motorizirane brigade Oružanih snaga Hrvatske je danas posjetilo zapovjedništvo 4. Pješačke brigade koje je smješteno u vojarni "Božan Šimović" u Čapljini.
Hrvatsko izaslanstvo predvodio je brigadni general Tihomir Kundid zapovjednik gardijske motorizirane brigade, a u njegovoj pratnji je bio i vojni izaslanik Hrvatske u BiH brigadir Marin Gregorović. Njihov domaćin zapovjednik 4. Pješačke brigade, brigadir Zdravko Rezo predstavio je ovu postrojbu te je goste upoznao s razmještajem i aktivnostima koje provodi.
General Kundid i brigadir Rezo, kako se precizira u priopćenju, razmatrali su mogućnosti suradnje postrojbi iz dviju država u pružanju pomoći civilnim strukturama u slučaju prirodnih nepogoda. Sugovornici su također razgovarali i o zakonskim propisima koji uređuju prekogranično djelovanje oružanih snaga dviju država.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum