VATIKAN

Božićno drvo i jaslice postavljeni u Vatikanu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Božićno drvce i jaslice, donacije iz talijanske pokrajine čije su šume devastirane olujom, postavljeni su u četvrtak na Trgu svetog Petra u Vatikanu koji se počeo pripremati za božićno vrijeme.

Drvo i jaslice donirale su dvije planinske zajednice sa sjeveroistoka Italije, iz pokrajine Trentino-Alto Adige, čije su šume devastirane olujama u listopadu 2018. godine. 

Papa Franjo je primio donatore prije inauguracijske ceremonije kojoj su prisustvovali vatikanski dužnosnici, ali ne i sam crkveni poglavar.

„Smreka koju ste donirali predstavlja simbol nade, posebice za vaše šume, kako bi se počistile što prije i započelo pošumljavanje“, rekao je Franjo. 

Drvo i jaslice ostat će na Trgu do 12. siječnja, objavio je Vatikan. 

Papa Franjo je u nedjelju posjetio Greccio, gradić sjeverno od Rima u kojem je sveti Franjo Asiški 1223. postavio prve jaslice i u pismu „Admirabile signum“ govorio o njihovom značaju kao „prekrasnoj obiteljskoj tradiciji“.

„Nadam se da ovaj običaj neće nikada prestati i da će, kad god ga se zaboravi, biti ponovno otkriven i oživljen“, poručio je papa Franjo. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of