MOSTAR

Bošnjački dužnosnici potaknuli uspostavu pričuvne policije kao odgovor na RS

| Autor: Hina

Bošnjačke stranke potaknule su u petak održavanje izvanredne sjednice povjerenstva za sigurnost Parlamenta Federacije BiH kako bi entitet odgovorio istom mjerom i uspostavio pričuvni sastav policije kao što su to već učinile vlasti u Republici Srpskoj, dok stajalište hrvatske strane još uvijek nije poznato o ovoj inicijativi. 

Predsjedavajući povjerenstva za sigurnost Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić iz SDP-a BiH uputio je danas poziv na izvanrednu sjednicu koja bi se održala u utorak 23. travnja s jednom točkom dnevnoga reda 'mogući pravci djelovanja...' nakon što je Narodna skupština RS-a u četvrtak podržala uvođenje pričuvnog sastava policije u tom entitetu. 
Kako najavljuju mediji u BiH, na sjednici parlamentarnog povjerenstva, trebala bi biti donesena odluka da Federacija Bosne i Hercegovine započne s uspostavom pričuvnog sastava policije kao odgovor na najave vlasti iz Republike Srpske. 
Na tu sjednicu pozvani su i ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara iz najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i vršitelj dužnosti direktora Federalne uprave policije Ensad Korman. 
Iz SDA su tijekom dana svojim dužnosnicima u vlasti naložili pokretanje inicijative za "popunu i opremanje aktivnog sastava policije" u FBiH i županijama, te su istodobno zatražili i pokretanje procedure za izmjene zakona u FBiH i županijama kojima bi se omogućilo uvođenje pričuvnog sastava policije. 
Jedino se hrvatski predstavnici u vlasti u BiH još uvijek nisu očitovati oko mogućnosti potpore uspostavi pričuvnog sastava policije u Federaciji BiH, ali i u županijama gdje su Hrvati u većini. 

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater