NAJNOVIJELONDON

Blair i May javno se napadaju zbog brexita

EPA

Britanska premijerka Theresa May optužila je bivšeg laburističkog premijera Tonyja Blaira da nastoji "potkopati" brexit pozivajući na drugi referendum, na što joj je on odgovorio da je "neodgovorna".

 

"Činjenica što je Tony Blair išao u Bruxelles i pokušao potkopati naše pregovore zauzimajući se za drugi referendum uvreda je za dužnost koju je obnašao i narod kojem je služio", rekla je May, u izjavi objavljenoj u subotu navečer.

"Ne možemo se, kao što je on učinio, odreći odgovornosti za tu odluku", dodala je May, koja je već puno puta odbacila mogućnost održavanja drugog referenduma o brexitu, što zagovara nekoliko oporbenih stranaka, dio laburista i neki dužnosnici.

"Ono što je neodgovorno je pokušavati na silu uvjeriti zastupnike da prihvate sporazum koji iskreno smatraju lošim prijeteći izlaskom iz EU-a bez sporazuma ako ne budu poslušni", odgovorio joj je Blair na Twitter profilu svojeg think-tanka Tony Blair Institute.

Blair se zauzima da britanski parlament glasuje o više mogućnosti, među kojima i Mayinom sporazumu o brexitu. "Ako se zastupnici ne mogu složiti, logično je da se ponovno da glas narodu", tvrdi.

"Previše ljudi želi sabotirati proces (brexita) radi vlastitih političkih interesa, a ne nacionalnog interesa", kazala je May. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam