OSNIVAČ MICROSOFTA

Bill Gates u intervjuu otkrio KAD ĆE OKONČATI PANDEMIJA KORONAVIRUSA

| Autor: Glas Istre
Bill Gates (EPA)

Bill Gates (EPA)


Bill Gates, osnivač Microsofta, smatra da se svijet nije pripremio za pandemiju koliko je trebao, no, ističe, cjepivo će pomoći ljudima da se vrate u normalu, piše SkyNews.

U razgovoru za SkyNews osvrnuo se i na njegovu zakladu ACT-A koja je pomogla mobilizirati resurse. Govorio je i kakvu je ulogu odigrala u stavljanju pandemije pod kontrolu.

"Kad nas je pandemija pogodila, shvatili smo da je to globalni problem i da moramo organizirati resurse na svjetskoj razini. Mnogi su pomogli, posebice Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i SAD te su zajedno sa WHO-om i našom zakladom rekli: 'Ok, što možemo napraviti?", govori.

"CEPI (Koalicija za inovacije u spremnosti na epidemije) je pomogla u istraživanju cjepiva, GAVI (Savez za cijepljenje) je kupovao cjepiva, Globalni fond je financirao terapije na bazi kisika. To je ono što je radila ACT-A, koristila je sve dodatne resurse i koordinirala ih na globalnoj razini", rekao je.

Izuzetno je važno, kaže, da su to napravili "jer se svijet nije pripremio za pandemiju ni blizu koliko je trebao".

"Učili smo usput, ali rekao bih da, djelomično zbog onog što je napravila ACT-A, djelomično zbog novca koji su za razvoj i istraživanja dale Sjedinjene Države, sad imamo cjepiva i vidimo da će ovoj pandemiji doći kraj", navodi, prenosi Direktno.

Razgovor detaljnije možete pogledati OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of