WASHINGTON

Biden će se obratiti naciji vezano uz pucnjavu u teksaškoj osnovnoj školi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik SAD-a Joe Biden razgovarao je s teksaškim guvernerom Gregom Abottom i ponudio mu svaku potrebnu pomoć vezanu uz posljedice strašne pucnjave u osnovnoj školi Teksasu i obratit će se naciji, izvijestila je Bijela kuća.

Biden je iz zrakoplova razgovarao s guvernerom Abottom i ponudio mu svu i svaku potrebnu pomoć, objavila je na Twitteru direktorica komunikacija Bijele kuće Kate Bedingfield.

Biden je informiran o pucnjavi u predsjedničkom zrakoplovu  Air Force One pri povratku s puta po Aziji, objavila je na Twitteru press tajnica Bijele kuće  Karine Jean-Pierre. Dodala je kako su predsjednikove molitve s obiteljima pogođenima tim groznim događajem. U objavi izdanoj prije slijetanja, Biden je zapovjedio da zastave na Bijeloj kući i američkim saveznim i javnim zgradama budu spuštene na pola koplja do 28. svibnja.

Vlasti su objavile da je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru u osnovnoj školi u Južnom Teksasu oko 130 kilometara zapadno od  San Antonija, usmrtivši najmanje osamnaestoro djece i jednu odraslu osobu, prije no što je i sam usmrćen kada je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam. 

Dva policajca su lakše ranjena, a djevojčica i jedna starija osoba prevezeni su u bolnicu u kritičnom stanju.

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini