NEW YORK

Bezos obećao 10 milijarda dolara za borbu protiv klimatskih promjena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos obećao je 10 milijarda dolara za financiranje znanstvenika, aktivista, neprofitnih i drugih organizacija koje se bore za zaštitu okoliša i za suzbijanje posljedica klimatskih promjena, objavljeno je u ponedjeljak.

Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, nalazi se na sve duljem popisu milijardera koji posvećuju značajna sredstva za borbu protiv utjecaja globalnog zatopljenja.

"Klimatske promjene su najveća prijetnja našem planetu", napisao je Bezos na Instagramu. "Želim raditi s drugima na poboljšanju poznatih načina i istraživanju novih načina borbe protiv razornog utjecaja klimatskih promjena na naš planet".

U sklopu njegove inicijative Bezosov fond za Zemlju će početi ovog ljeta izdavati bespovratna sredstva. "Bit će poduzete kolektivne akcije velikih i malih kompanija, država, globalnih organizacija i pojedinaca", rekao je.

Posljednjih godina je suzbijanje klimatskih promjena postala popularna aktivnost američkih milijardera, uz Micosoftovog Billa Gatesa, Michaela Bloomberga i upravitelja hedge fondova Toma Steyera, koji se ubrajaju u najbogatije svjetske filantrope u području zaštite okoliša.

Bezos je za Amazon obećao postizanje neutralnost ugljika do 2040. i najavio kupovinu 100.000 električnih dostavnih vozila od američkog startupa Rivian Automotive LLC.

Najavio je da će Amazon pokušati ostvariti ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma deset godina prije nego što je predviđeno i da će uložiti 100 milijuna dolara u obnovu šuma i močvara.

Smanjenje emisija ugljika će biti izazovno za Amazon koji dostavlja 10 milijarda predmeta godišnje.

Tvrtka je nedavno bila suočena s prosvjedima aktivista zaštite okoliša u Francuskoj i sve većim pritiskom vlastitih djelatnika da se poduzmu mjere za zaštitu okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini