NAJNOVIJELONDON

Bez tv debate između britanskih čelnika uoči ključnog glasanja o brexitu

EPA

Televizijska debata između britanske premijerke Therese May i oporbenog čelnika Jeremyja Corbyna neće se održati uoči ključnog glasanja o brexitu u parlamentu 11. prosinca.

Nakon što je BBC objavio da odustaje od svojeg plana da prenosi debatu koja je trebala biti održana u nedjelju, privatni kanal ITV rekao je u četvrtak da također odustaje od svojeg plana.

ITV je u četvrtak odlučio odustati nakon što su se dvije strane danima prepirale oko toga hoće li prihvatiti njihovu ponudu ili ponudu BBC-a, objavio je Press Association (PA). BBC je odustao od planova u utorak. 

May se željela pojaviti na BBC-u da promovira svoj dogovor o brexitu, koji je prihvatilo ostalih 27 članica Europske unije, a o kojemu odlučuje donji dom britanskog parlamenta u utorak.

Čelnik Laburističke stranke Corbyn bio je za ITV, dok je Downing Street preferirao BBC. Obje strane optužuju jedna drugu da su se uplašile televizijske debate.

ITV je planirao debatu May i Corbyna 'licem u lice', dok je BBC planirao uključiti više dužnosnika uz stranačke čelnike, koji su oboje rekli da planiraju poštivati rezultat referenduma 2016. o izlasku Velike Britanije iz Europske unije. (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike