pretrpani kreveti

BERGAMO OTVORIO VRATA SVOJE BOLNICE Prizori su šokantni i uznemirujući. Poručili su drugim zemljama:  Više nema, 'nismo znali'. Italija možda nije, ali sada svi znate 

| Autor: Portal Glas Istre

U bolnici Papa Ivan XXIII. u talijanskom gradu Bergamu u Lombardiji svaki novi udah mala je pobjeda u borbi protiv koronavirusa. Odjeli su joj pretrpani krevetima. Hodnici također. Pacijenti na njima drže se za prsa i teškom mukom dišu uz pomoć respiratora. Liječnici i medicinske sestre užurbano obilaze pacijente, nastojeći im pomoći koliko god mogu, piše Jutarnji list

Situacija nije kaotična, ali kad je svaki trenutak presudan, tako može djelovati.

Ovako izgleda svakodnevica u epidemijom koronavirusa najteže pogođenoj bolnice u najteže pogođenom gradu u najteže pogođenoj talijanskoj regiji.

Spomenute strašne prizore na fronti rata protiv bolesti COVID-19 zabilježili su novinari Sky Newsa kada su posjetili Bergamo. U tome ratu osoblje bolnice Papa Ivan XXIII. trenutno gubi.

"Moramo koristiti svaki komadić prostora", otkriva voditeljica odjela za medije bolnice Vanna Toninelli dok objašnjava da tradicionalna podjela prostora na čekaonice, hodnike i odjele ovdje više ne vrijedi.

Broj zaraženih koronavirusom koji trebaju bolničko liječenje na sjeveru Italije toliko je velik da se bolnice s njim teško nose, a situacija sa sjevera mogla bi se vrlo lako preslikati na ostatak države.

Grad Bergamo pozvao je Sky News k sebi kako bi svi vidjeli kako izgleda katastrofa, katastrofa bez presedana.

Bergamo želi da vidite ove prizore kako biste se mogli zapitati rade li vaše vlade dovoljno da se suzbije pandemija koronavirusa. Više nema, 'nismo znali'. Italija možda nije, ali sada svi ostali znaju.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini