NAJNOVIJEWASHINGTON

Američki savezni agenti uhitili prosvjednike u venezuelskom veleposlanstvu

| Autor: Hina
EPA

Američki savezni agenti upali su u četvrtak u veleposlanstvo Venezuele i izbacili manju skupinu ljudi koji su ondje prosvjedovali protiv američke politike prema toj naftom bogatoj državi.

Tako je otvoren put da se diplomatsko predstavništvo preda izaslaniku oporbenog vođe Juana Guaidoa u SAD-u.

Pripadnici triju aktivističkih udruga su sredinom travnja zauzeli veleposlanstvo u četvrti Georgetown u Washingtonu rekavši da su "gosti" venezuelske vlade.

Oni se protive američkoj intervenciji da se svrgne predsjednika Nicolasa Madura i postavljanje Juana Guaidoa, oporbenog vođe i samoproglašenog prijelaznog predsjednika države.

Agenti su u četvrtak uhitili četvoro preostalih prosvjednika nakon što su isključili struju i vodu i nakon što su se oglušili na pozive da napuste veleposlanstvo, kažu iz aktivističkih udruga.

Američka tajna služba potvrdila je da su policajci pomogli saveznim agentima iz diplomatske sigurnosne službe State Departmenta da izvrše nalog za uhićenje.

Glasnogovornica State Departmenta izjavila je da je Guaidova vlada, koju SAD smatra legitimnom, zatražila pomoć u izbacivanju prosvjednika iz veleposlanstva.

Nijedna američka agencija nije objavila kakva optužba prijeti prosvjednicima.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam