WASHINGTON

Američki izaslanik u Sjevernoj Koreji mogući novi veleposlanik SAD-a u Rusiji

| Autor: Hina
EPA

Posebni američki izaslanik u Sjevernoj Koreji Stephen Biegun potencijalni je kandidat predsjednika Donalda Trumpa za sljedećeg veleposlanika SAD-a u Rusiji, piše novinska agencija Reuters pozivajući se na neimenovani izvor.

State Department je prošli tjedan najavio da će se aktualni američki veleposlanik u Moskvi Jon Huntsman povući u listopadu, nakon dvije godine mandata, uslijed spekulacija da se planira kandidirati za guvernera savezne države Utah.

Nakon što je Vox news prošli tjedan, pozivajući se na izvore bliske Bijeloj kući, objavio kako je Biegun Trumpov najvjerojatniji izbor za Moskvu, novinska agencija Reuters iz dobro obaviještenog izvora dobila je potvrdu da je Biegunovo ime na razmatranju.

Biegun zasad nije odgovorio na upite o medijskim spekulacijama, dok je State Department priopćio kako nema nikakvih administrativnih obavijesti.

Bude li Biegun, specijalist za Rusiju i posebni američki izaslanik u Sjevernoj Koreji, imenovan novim američkim veleposlanikom u Moskvi, to bi se moglo značajno odraziti na američka nastojanja usmjerena na ponovno pokretanje pregovora sa Sjevernom Korejom o denuklearizaciji Korejskog poluotoka, što je jedan od prioriteta Trumpove politike.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of