NAJNOVIJECHICAGO

American Airlines produljuje zabranu leta za MAX 737 do 19. kolovoza

| Autor: Hina
EPA

American Airlines priopćio je u nedjelju da će produljiti zabranu leta za Boeing Co 737 MAX do 19. kolovoza, zbog čega će dnevno biti otkazano 115 letova, što čini 1,5 posto njihova dnevnog ljetnog reda letenja.

U pismu djelatnicima i klijentima, glavni izvršni direktor zrakoplovne tvrtke Doug Parker i predsjednik Robert Isom rekli su kako vjeruju da će MAX 737 ponovno dobiti dozvolu prije 19. kolovoza, no da žele u vrijeme vrhunca sezone putovanja pružiti sigurnost svojim klijentima i članovima posada.

Zrakoplov Boeing 737 MAX prizemljen je širom svijeta u ožujku nakon fatalnog pada etiopskog zrakoplova u kojemu je poginulo 157 ljudi, samo pet mjeseci nakon sličnog pada zrakoplova Lion Air u kojemu je poginulo svih 189 putnika i članova posade.

American Airlines posjeduje 14 MAX zrakoplova ove godine očekuje isporuku još 16.

Tvrtka Boeing sa sjedištem u Chicagu razvija nadogradnju softvera  za sustav za sprečavanje gubitka uzgona  koji se ispituje u istrazi pada oba pada zrakoplova.

Parker i Isom rekli su da imaju povjerenje u nadogradnju softvera i nove prijedloge za obuku te da ostaju u trajnom kontaktu s regulatornim vlastima u pogledu procesa ponovnog dobivanja dozvole.

Kada je zrakoplov dobije, za što izvršni direktori kažu da će biti "uskoro", American Airlines planira ponovne letove tog tipa zrakoplova.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam