prijete odgovorom

Moskva optužuje SAD za udar na Krim

| Autor: Hina
(Foto X)

(Foto X)


Rusko ministarstvo obrane optužilo je Sjedinjene Države da su odgovorne za nedjeljni raketni napad na civile u gradu Sevastopolju na Krimu, poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., jer je navodno izveden projektilima ATACMS, koje je Washington isporučio Kijevu.

"Odgovornost za namjerno izveden raketni napad na civile u Sevastopolju, krimskome gradu, prvenstveno je na Washingtonu, koji je isporučio to oružje Ukrajini", ali i na vlastima u Kijevu, stoji u priopćenju ministarstva. "No takve akcije neće ostati bez odgovora", dodao je.

U tom su raketnom napadu na Sevastopolj smrtno stradale tri osobe, među kojima i dvoje djece, a oko stotinu ih je ranjeno, rekao je lokalni guverner Mihail Razvojajev, kojega je postavila Moskva.

U travnju je Washington objavio da je u Ukrajinu poslao projektile ATACMS. Kijev ih je dugo tražio od Zapada da bi mogao izvoditi napade i dalje iza crte bojišnice.

Ukrajina je u listopadu prvi put upotrijebila američke rakete ATACMS protiv Rusije, no ove koje su joj nedavno poslane imaju veći domet - i do 300 km.

Ukrajinske vlasti još nisu komentirale napad na ciljeve u Sevastopolju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter