MEĐU RANJENIMA I DJECA

Užas u vodenom parku kod Detroita. Luđak nasumično pucao po ljudima, najmanje je deset ranjenih

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Više od 10 ljudi, uključujući djecu, ranjeno je u pucnjavi u vodenom parku u blizini Detroita u subotu navečer, rekla je policija okarakterizirajući incident nasumičnim pucnjavom.

Osumnjičenik je još bio na slobodi kasno u subotu, ali je policija rekla kako vjeruje da je stjeran u kut u obližnjoj kući. Na mjestu događaja je pronađen pištolj, priopćila je policija.

Muškarac je oko 17 sati po lokalnom vremenu ispalio oko 30 hitaca iz poluautomatskog Glock kalibra 9 milimetara u Brooklands Plaza Splash Pad parku u Rochester Hillsu u saveznoj državi Michigan. Napadač je pištolj punio nekoliko puta, rekao je na konferenciji za novinare šerif okruga Oakland Michael Bouchard.

Nije bilo odmah jasno je li bilo smrtno stradalih, rekla je policija, koja je prvobitno izvijestila da je pet ljudi ubijeno.

Rochester Hills je nalazi oko 50 kilometara sjeverno od Detroita. Susjedna zajednica Oxford Township, također u okrugu Oakland, bila je poprište masovne pucnjave u školi 2021. u kojoj je tada 15-godišnji učenik Ethan Crumbley ubio četiri učenika i ranio šest drugih učenika i nastavnika u srednjoj školi Oxford.

“Ovo je udarac u trbuh za nas ovdje u okrugu Oakland”, rekao je Bouchard. “Prošli smo kroz toliko tragedija. Čak ni ne shvaćamo u potpunosti što se dogodilo u Oxfordu”, dodao je .

Guvernerka Michigana Gretchen Whitmer rekla je na X kako joj se ”srce slomilo” kada je saznala za pucnjavu u Rochester Hillsu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter