VATIKAN

Papa Franjo šokirao homofobnom frazom; njegovi suradnici: "Ne zna dobro talijanski jezik"

| Autor: Novi list
(Reuters)

(Reuters)


"U nekim sjemeništima ima već previše pederluka", rekao je papa Franjo tijekom sastanka s biskupima okupljenima na proljetnoj skupštini, koja se održala iza zatvorenih vrata. Ta je homofobna izjava procurila u medije šokiravši mnoge, javlja Il Tirreno.

Papinu šokantnu rečenicu medijima su prenijeli neki od sudionika skupštine. Franjo je to izjavio dok je pozivao biskupe da ne primaju homoseksualne osobe u sjemeništa.

Zabranu primanja homoseksualaca u sjemeništa već je uveo Dikasterij za svećenstvo u uputi iz 2005. ( papa Benedikt XVI.) potvrđenoj 2016. godine, prema kojoj "Crkva, iako duboko poštuje dotične osobe, ne može primiti u sjemenište i svete redove one koji prakticiraju homoseksualnost, predstavljaju duboko ukorijenjene homoseksualne tendencije ili podržavaju takozvanu gay kulturu".

Papini suradnici skočili su u njegovu obranu tvrdeći da se Franjo nespretno izrazio jer ne poznaje savršeno talijanski jezik te uslijed umora nije pazio kako se izražava.

Problem je što je papa Franjo nepredvidiv. U javnim istupima u Rimu i tijekom svojih putovanja često govori spontano ne držeći se unaprijed napisanih govora i tada daje najinteresantnije izjave – ili ponekad vrlo nespretne izjave, piše Il Corriere Roma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom