Talijanska modna kuća

Benetton niže gubitke te priprema preustroj poslovanja

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Talijanska modna kuća Benetton niže gubitke i obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.

Upravni odbor grupe trebao bi se tokom dana sastati i razgovarati o oko 230 milijuna eura neto gubitka u 2023. godini, koji uključuje umanjenje vrijednosti imovine, rekao je jedan izvor.

U 2022. neto gubitak iznosio je 81 milijuna eura, uz prihod od milijardu eura.

Grupa je prema trogodišnjem strateškom planu trebala zaključiti prošlu godinu na pozitivnoj nuli, rekao je Luciano Benetton, predsjednik i jedan od osnivača, ali je financijska situacija u proteklim mjesecima bila gora no što se očekivalo.

Uprava na čelu s izvršnim direktorom Massimom Renonom zatekla je odbor "dramatičnim" gubitkom, izjavio je Benetton za dnevni list Corrierre della Sera.

Obitelj Benetton osnovala je modnu kuću 1965. godine i uspostavila mrežu od 4.000 trgovina širom svijeta. Godine 1986. uvrstili su dionice grupe u kotaciju milanske burze i otada kompanija niže gubitke.

Obitelj osnivača drži vlasnički udio preko holdinga Edizione, koji je spreman podržati restrukturiranje i uložiti 260 milijuna eura, uz čvršću kontrolu nad poslovanjem, rekao je jedan izvor.

Benetton je proslavio šarenim džemperima, ali se u posljednje vrijeme teško nosi sa sve žešćom konkurencijom divova brze mode, poput Inditexa, vlasnika Zare, koji je razvio puno efikasniji model proizvodnje i distribucije, uz bržu reakciju na promjenu ukusa potrošača.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater