izazovne vremenske prilike

Novinar o situaciji u Iranu: "Bit će velika istraga o tome što se dogodilo. Postoje špekulacije da se radi o sabotaži"

(Reuters)

(Reuters)


Helikopter koji je danas prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija grubo je prizemljen, a spasilačke ekipe upućene su na mjesto događaja. Na slučaj se za Večernji TV osvrnuo novinar Hassan Haidar Diab koji je istaknuo kako se ništa sa sigurnošću ne zna s obzirom na to da dolaze kontradiktorne informacije. Također, napomenuo je da su na tom području vremenske prilike poprilično izazovne, piše N1. 

“Još ne znamo što se zapravo dogodilo. Nezahvalno je bilo što komentirati. Informacija koju je iranska novinska agencija objavila je da je grubo prizemljen zbog izuzetno lošeg vremena. Kiše, vjetra… Navodno je osoba iz helikoptera nazvala ministra unutarnjih poslova Irana, rekla da su prisilno prizemljeni i gdje se nalaze. U tom helikopteru nalazili su se izuzetno važni ljudi”, pojasnio je Večernjakov novinar te dodao kako je uz predsjednika bio i ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian.

“Nakon toga, novinska agencija govori da je avion srušio helikopter i moli Irance da se mole za predsjednika. Sada, zaista, dolaze kontradiktorne informacije. Upućeno je dvadesetak spasilačkih ekipa. Tamo je izuzetno nepristupačan teren. Planine su, još uvijek je snijeg, magla je i vidljivost je slaba. Ako ne dođu određeno vrijeme, može se svašta dogoditi”, dodao je te kazao kako se postavlja pitanje tko je dozvolio da helikopteri polete u takvim uvjetima.

“Bit će velika istraga što se dogodilo. Pojavljuju se spekulacije da je došlo do sabotaže. Kada se nešto dogodi, svašta se govori”, rekao je te istaknuo kako se ništa točno ne zna s obzirom na to da dolaze kontradiktorne informacije.
poster

“Predsjednik Raisi i ministar vanjskih poslova dvije su izuzetno važne karike. Ako se dogodi najgore, da su poginuli, to će biti veliki gubitak za iransku vanjsku i unutarnju politiku”, kaže. Uz to, Hassan Haidar Diab ustvrdio je kako treba pričekati rasplet situacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater