potraga u tijeku

VIDEO / U napadu na zatvorski kombi u Francuskoj ubijena dvojica čuvara. Napadači došli po "Muhu"

| Autor: Hina
(Screenshot iz videa)

(Screenshot iz videa)


Najmanje dvojica zatvorskih čuvara su ubijena, a trojica teško ranjena u utorak kada su do zuba naoružani muškarci iz zasjede napali zatvorski kombi kako bi oslobodili zatvorenika, priopćila je policija i potvrdila da je u tijeku lov na počinitelje napada i zatvorenike.

Orkestrirani napad, koji dolazi usred rastućeg nasilja povezanog s drogom diljem Europe, dogodio se na naplatnoj kućici u Incarvilleu, na sjeveru Francuske. Neimenovani zatvorenik i napadači su pobjegli, potvrdila je policija.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin je rekao da je pokrenuta opsežna potraga za bjeguncem i počiniteljima napada

"Koristimo sva sredstava kako bi pronašli kriminalce. Prema mojem naputku mobilizirano je nekoliko stotina policajaca i pripadnika žandarmerije", rekao je ministar.

Ministar pravosuđa Éric Dupond-Moretti je rekao da su dvojica ranjenih u jako teškom stanju.

"Sve ćemo učiniti da pronađemo počinitelje ovog podlog zločina. To su ljudi kojima život ništa ne znači. Bit će uhićeni, bit će im suđeno i biti će kažnjeni za počinjeni zločin", rekao je Dupond-Moretti.

Slike na društvenim mrežama prikazuje najmanje dvojicu zamaskiranih napadača koji kruže u blizini SUV vozila koji je u plamenu. Čini se da se to vozilo zabilo u prednji dio zatvorskog kombija. 

Zločini povezani s drogom su naglo porasli diljem Europe koja je preplavljena kokainom, a epicentar trgovine drogom i nasilja bandi je Marseille.

Lokalni mediji su identificirali jednog bjegunca kao 30-godišnjeg Mohameda A.

Policijski izvor otkriva da je osumnjičen za naručeno ubojstvo u Marseilleu i da je povezan s moćnom gradskom bandom.

Pariška javna tužiteljica Laure Beccuau kazala je kako se zatvorenik iz kombija, Mohamed Amra rođen u ožujku 1994. godine, nije nalazio pod strogim nadzorom. Beccuau je navela kako je Amra prošlog tjedna osuđen za tešku pljačku, a također optužen u slučaju otmice koja je dovela do smrti.

Francuski list Le Figaro piše kako Amra ima nadimak La Mouche - Muha. Drugi francuski mediji navode kako se Amru smatra moćnim narkobosom. Inače, francuski Senat je upravo danas objavio vrlo alarmantno izvješće o širenju ilegalne trgovine drogom diljem zemlje i pozvao na hitne nove mjere za rješavanje problema, piše Index.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter