NIZ KOMEMORACIJA

Srbija obilježava tužnu obljetnicu i drugog masovnog ubojstva, sve se dogodilo u samo dva dana

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


U selima Malo Orašje i Dubona nadomak Beograda danas je počeo komemorativni program u znak sjećanja ne žrtve masovnog ubojstva 4. svibnja prošle godine, drugog u dva dana.

Prije godinu dana kasno navečer 21-godišnji Uroš Blažić ubio je iz autotomatskog oružja devetero mladih - Nikolu Milića (14), Aleksandra Milovanovića (17), Marka Mitrovića (17), brata i sestru Kristinu (18) i Milana Panića (22), Lazara Milovanovića (19), Nemanju Stevanovića (21), Dalibora Todorovića (24) i Petra Mitrovića (25), a još 12 ranio.

Zločin se dogodio dan nakon masovnog ubojstva osnovaca u školi  "Vladisalv Ribnikar.

Uz Uroša Blažića tužiteljtsvo je predložilo maksimalnu kaznu od 20 godina i za njegova oca zbog neovlaštenog držanja veće količine oružja, streljiva i eksplozivnih materija, a za ista djela terete se, uz manju predloženu kaznu, njegov ujak i ujakov sin.

Komemorativnom skupu, uz obitelji i rodbinu ubijenih nazoče prijatelji, školske kolege, ali i roditelji učenika ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koji su dan ranije obilježili godišnjicu stradnja svoje djece koje je usmrtio vršnjak.

Počast žrtvama masovnog ubojstva u Malom Orašju i Duboni odao je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sa suradnicima.

Dva masovna ubojstva 3. i 4. svibnja prošle godine počinjena su za manje od 48 sati. Nakon što je trinaestogodišnji učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. svibnja tijekom prvog sata očevim pištoljem ubio školskog zaštitara i devetero svojih kolega, a ranio još petero i nastavnicu, 4. svibnja kasno navečer 21-godišnji mladić počinio je masakr u dva sela kod Mladenovca i Smedreva i ostavio iza sebe devet žrtava i 12 ranjenih.  

Ta dva zločina pokrenula su u svibnju prošle godine višemjesečne prosvjede "Srbija protiv nasilja" u kojima su diljem zemlje sudjelovale stotine tisuća ljudi. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater