KOMPANIJA MSC

Posada broda kojeg je zaplijenio Iran je na sigurnom

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Dvadeset i pet članova posade broda MSC Aries, kojega je Iran zaplijenio 13. travnja, na sigurnome su, objavila je u srijedu brodarska kompanija MSC i dodala da razgovara s iranskim vlastima kako bi ih se što prije oslobodilo. 

"Surađujemo i s iranskim vlastima na istovaru tereta", priopćila je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj.

Iranska revolucionarna garda zaplijenila je kontejnerski brod u Hormuškom tjesnacu nekoliko dana nakon što se Teheran obećao osvetiti za navodni izraelski napad na njegov konzulat u Damasku 1. travnja. Iran je rekao da bi mogao zatvoriti ključnu pomorsku rutu.

Međunarodno udruženje transportnih radnika (ITF), vodeći sindikat pomoraca, priopćio je u srijedu da je njihov prioritet dobrobit i sigurnost pomoraca na brodu.

"Mogu potvrditi da je ITF stupio u kontakt s obitelji članova posade na brodu MSC Aries koji su danas izvijestili da su na sigurnom i da se s njima postupa razumno", rekao je Reutersu koordinator inspektorata ITF-a Steve Trowsdale.

"Nastavljamo pozivati iranske vlasti da hitno oslobode posadu i brod", dodao je. 

Portugalsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u utorak iranskog veleposlanika kako bi osudilo napad Irana na Izrael i zatražilo hitno oslobađanje broda koji je plovio pod portugalskom zastavom.

Iran je proteklih godina zaplijenio i druga plovila u međunarodnim vodama, povećavajući rizike za trgovačke brodove u tom području.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater