UHIĆENA JELENA PEROVIĆ

Još jedno uhićenje visokog dužnosnika u Crnoj Gori

| Autor: Hina
Ilustracija (Foto: MUP)

Ilustracija (Foto: MUP)


Crnogorski specijalni policijski odjel uhitio je u srijedu direktoricu crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije Jelenu Perović, a na teret joj se stavlja zloupotreba službenog položaja.  

Prethodno su pripadnici Specijalnog policijskog odjela, po nalogu specijalnog tužiteljstva, blokirali zgradu  u Podgorici kojoj se nalazi crnogorska Agencija za sprječavanje korupcije, pretresli je i iz nje iznijeli dokumentaciju.

"Nakon pretresa ureda i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva službenici Specijalnog policijskog odjela su lišili slobode J.P., direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova ne sumnje da je, tijekom prošle i do travnja ove godine, učinila produženo kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja", priopćeno je iz crnogorskog SDT-a.

Kako je pojašnjeno, Perović je privedena na saslušanje, a “policija pretresa njen stan i druge prostorije, radi pronalaska i drugih tragova i predmeta kaznenog djela".

To je treće uhićenje bivših i aktualnih dužnosnika crnogorske policije i pravosuđa u posljednjih nekoliko dana.

U nedjelju su uhićeni nekadašnji glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić i bivši visoki policijski dužnosnik Zoran Lazović, kojima se na teret stavlja kriminalno udruživanje I zloupotreba službenog položaja I određen im je pritvor od 30 dana.

Svi oni bili su na dužnosti u vrijeme vlasti Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, a svi su optuživani od tadašnje oporbe da su štitili Đukanovića i njegovu obitelj.

Direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije Jelenu Perović nevladina udruga MANS i njena čelnica Vanja Ćalović optuživala je “da zatvara oči pred krupnim slučajevima korupcije” dužnosnika Demokratske partije socijalista te da nije provjerila kako je Milo Đukanović stekao vrijednu imovinu I kolekciju ručnih satova koja navodno vrijedi preko milijun eura.

Također, u crnogorskim medijima se nedavno pojavio nalaz državne Proračunske inspekcije u kojem je upozoreno da je Perović tijekom 2023. godine pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 eura što je suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

U posljednje dvije godine crnogorsko specijalno tužiteljstvo uhitilo je desetak nekadašnjih čelnika policije i pravosuđa, među njima nekadašnju predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu i bivše direktore Uprave policije Veselina Veljovića I Slavka Stojanovića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater