potraga za nestalima

Sve manje nade u pronalazak preživjelih u eksploziji u hidroelektrane u Italiji

| Autor: Hina
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Sve su manje nade da će se pronaći preživjeli u nesreći u hidroelektrani u sjevernoj Italiji, rekli su u srijedu vatrogasci dok spasioci nastavljaju potragu za četiri nestala radnika. 

Najmanje tri osobe poginule su u utorak u požaru i eksploziji u hidroelektrani u vlasništvu Enel Green Powera, dijela Enel grupe, oko 80 kilometara od Bologne.

"Spasioci se uvijek nadaju da će pronaći žive ljude. Scenarij koji vidimo ne tjera nas da vjerujemo previše u te hipoteze, ali ponavljam da smo i mi navikli na čuda", rekao je glasnogovornik vatrogasne brigade Luca Cari.

Cari je rekao da je situacija vrlo izazovna jer voda brzo prodire u hidroelektranu izgrađenu pod zemljom na obali jezera Suviana.

Spasioci su uglavnom radili s roniocima i još uvijek nema pojedinosti o mogućim uzrocima i dinamici nesreće, dodao je.

Na hidroelektrani su se provodili radovi za povećanje učinkovitosti, a Enel Green Power je te radove 2022. godine povjerio tvrtkama Siemens Energy, ABB/Voith i Enelovoj podružnici, navodi se u priopćenju.

"Prema onome što je rekonstruirano, testiranje prve generacije grupe bilo je dovršeno proteklih dana, a u trenutku nesreće trajalo je testiranje druge grupe", priopćio je Enel Green Power. 

Izvršni direktor Enel Green Powera, Salvatore Bernabei, odmah je otišao na mjesto događaja u utorak, priopćila je tvrtka i dodala da će u potpunosti surađivati s nadležnim tijelima kako bi se utvrdile sve činjenice.

Hidroelektrana ima kapacitet od 300 megavata. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum