nestao prije 10 godina

Malezija želi nastavak istrage za nestalim letom MH370

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Malezija poziva na novu potragu za izgubljenim letom Malaysia Airlinesa MH370, objavio je u nedjelju njezin ministar prometa, uoči desete obljetnice još uvijek nerazjašnjenog nestanka tog zrakoplova. 

Let MH370 Boeinga 777 s 227 putnika i dvanaest članova posade nestao je s radara tijekom leta iz Kuala Lumpura do Pekinga 8. ožujka 2014. godine. 

Malezijski istražitelji prvotno nisu odbacivali mogućnost da je avion namjerno skrenuo s kursa. Njegovi ostaci pojavili su se na obalama Afrike i otoka Indijskog oceana, neki potvrđeni, a neki pretpostavljeni. 

Malezijski ministar prometa Anthony Loke rekao je kako je američka tvrtka za istraživanje podmorja Ocean Infinity pozvana na razgovor o njezinom posljednjem prijedlogu, nakon dva neuspjeha onih prošlih. 

„Malezijska vlada predana je potrazi i ona se mora nastaviti”, naglasio je Loke na ceremoniji obilježavanja te tragedije u nedjelju. 

Kuala Lumpur je već angažirao Ocean Infinity 2018. kako bi pretražio jug Indijskog oceana, ponudivši američkoj tvrtki 70 milijuna dolara ako pronađe zrakoplov. 

Malezija, Kina i Australija ranije su u siječnju 2017. zaustavile dvogodišnju, 130 milijuna dolara vrijednu potragu. Loke je najavio da će Malezija razgovarati s Australijom o suradnji u ponovnom pokretanu potrage jednom kad prijedlog američke tvrtke dobije zeleno svjetlo malezijske vlade. 

Na letu je bilo više od 150 kineskih putnika, a njihova rodbina traži odštetu od Malaysia Airlinesa, Boeinga, proizvođača njegovog motora Rollsa Roycea te osiguravajuće kuće Allianz. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini