izrečena kazna

Kradljivac torbe sa sigurnosnim planovima Ol u Parizu osuđen na 7 mjeseci zatvora

| Autor: Hina
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Muškarac koji je u ponedjeljak navečer zaposleniku pariške gradske vijećnice ukrao torbu u kojoj su navodno bili planovi policije o osiguranju Olimpijskih igara u Parizu, osuđen je na sedam mjeseci zatvora, objavili su u subotu pravosudni izvori.

Torba s računalom i dva USB-a ukradena je u vlaku na pariškome željezničkom kolodvoru Gare du Nord, a pripadala je inženjeru zaposlenom u pariškoj gradskoj vijećnici, 56-godišnjaku koji ju je stavio u pretinac za prtljagu iznad sjedala u vlaku. 

Kradljivac je muškarac rođen 2001. i u petak se pojavio pred sudom u glavnome francuskom gradu.

Krađa je izazvala zabrinutost nakon što je policijski izvor objavio što se nalazilo u torbi.

No pariško je tužiteljstvo kasnije priopćilo da su na USB-u "bile samo informacije o gradskome prijevozu u Parizu za vrijeme Olimpijskih igara, a ne osjetljive sigurnosne informacije", kako se isprva činilo.

Osumnjičenik je "otprije poznat" policiji zbog krađa u javnome prijevozu.

Bit će ispitan i gradski službenik jer treba utvrditi je li, noseći sa sobom USB prekršio interna sigurnosna pravila, stoji u priopćenju pariške gradske vijećnice.

Za vrijeme održavanja Olimpijskih igara u razdoblju od 26. srpnja do 11. kolovoza svakodnevno će na dužnosti biti oko 35.000 pripadnika sigurnosti, uključujući i dvije tisuće agenata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini