PREDSJEDNIK RUSIJE

Putin drži govor o stanju nacije: "Priče o napadu na Europu su laž, moramo zaustaviti širenje NATO-a prema Rusiji"

| Autor: Portal NoviList
(Reuters)

(Reuters)


Ruski predsjednik Vladimir Putin drži govor o stanju nacije, javlja Televizija N1.

Ovo su dijelovi govora.

“Takozvani Zapad sa svojim kolonijalnim težnjama pokušao je učiniti nama što i drugim regijama u svijetu, uništiti nas iznutra. Kao što su uspjeli Ukrajinu i mnoge druge, ali ne i nas. Ostali smo snažni, pobijedili smo. Dokazali smo da je naše tisućljetno zajedništvo jače od svih napada.

Sve nas to inspirira i daje samopouzdanje da zajedno možemo sve. Zajedno ne samo da smo pobijedili globalnu pandemiju nego i da je naše društvo suosjećajno, hrabro i složno.

Što se pokazalo i tijekom agresije s kojom se borimo. I naša industrija pokazala je otpornost, bitnu za našu konačnu pobjedu. Želim se zahvaliti svim poduzetnicima koji su pomogli našim herojima na prvim linijama”, kazao je Putin i dodao:

“Naše strateške nuklearne snage su spremne za operativnu uporabu”, izjavio je Putin i odbacio informacije o nuklearnom oružju u svemiru:

“To je demagogija, Amerikanci uoči izbora žele prikazati da i dalje vladaju svijetom, žele nas natjerati na pregovore. No, nemaju nikakvu prevagu nad nama. Naša pozicija je jasna, ako žele s nama razgovarati, moraju uključiti naše nacionalne interese i našu sigurnost u njih.

Kao u prošlosti, Amerikanci nas žele uvući u oružanu utrku, sve kako bi nas iscrpili. Na nama je iskoristiti svaki rubalj kako bismo opremili i održavali vojnu spremu. Moramo učiniti sve kako bismo zaustavili širenje NATO saveza prema našem teritoriju.

Moraju shvatiti da mi također imamo oružje, oružje koje bi ih moglo poraziti na njihovom teritoriju”, kaže on dodajući da bi takav potez mogao “potaknuti upotrebu nuklearnog oružja”.

“Zar oni to ne razumiju?” dodaje i napominje kako su priče o napadu na Europu laž, dio rusofobije.

Osvrnuo se zatim na demografiju i plan povećanja standarda građana Rusije.

Rusija troši 13 posto BDP-a na vojsku, ali gleda i “prema budućnosti. Imamo pad nataliteta, ali za razliku od Zapada, mi biramo život, obitelj i obiteljske vrijednosti. Zato smo zacrtali ciljeve kako bismo riješili demografske probleme naše multietničke zemlje.”

Potom je naveo cijeli niz obećanja za obitelji, za svako dijete, prvo dijete, ali i siromašne građane, nezaposlene i umirovljenike. Pripremili smo sto milijardi rubalja (1,1 milijardi dolara).

“Do 2030. želimo smanjiti stopu siromaštva ispod sedam posto. Najprije za obitelji”, kazao je Putin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum