Borisovskoje

Objavljeno kad će biti pogreb Navalnog. Neće biti tajan

| Autor: Glas Istre
(Reuters)

(Reuters)


Pogreb Alekseja Navalnog održat će se u petak u Moskvi, rekla je njegova glasnogovornica nakon potrage za prostorom gdje bi se njegovi štovatelji mogli oprostiti od 47-godišnjeg disidenta koji je umro u sibirskoj kažnjeničkoj koloniji 16. veljače, prenosi index.hr. 

Kira Jarmjuš je na X-u objavila da će se pogrebna služba održati u Crkvi ikone Majke Božje u moskovskoj četvrti Marjino i pozvala ljude da se tamo okupe.

Navalni će potom biti pokopan na groblju Borisovskoje.

Njegove pristaše okrivljuju predsjednika Vladimira Putina da ga je dao ubiti jer nije mogao ni pomisliti da Navalni bude pušten u mogućoj razmjeni zatvorenika.

Kremlj je odbacio umiješanost države u njegovu smrt te također tvrdi da nisu imali nikakvog saznanja o bilo kakvom dogovoru da se Navalnog oslobodi.

Na njegovom smrtnom listu piše da je umro prirodnom smrću.

Prije četiri dana konačno je, 12 dana nakon smrti, tijelo Alekseja Navalnog predano njegovoj majci Ljudmili.

Dan ranije, ona je medijima izjavila da su joj ruske vlasti dale ultimatum da sina tajno sahrani u krugu obitelji u roku od nekoliko sati, u suprotnom će ga oni pokopati unutar kolonije u kojoj je i umro.

Kremlj je njezine izjave nazvao "apsurdnim".

U utorak je glasnogovornica preminulog oporbenog čelnika rekla da njegov tim ima poteškoća u pronalaženju pogrebnog poduzeća, a također je rekla da su neki odbili održati obred kada su saznali o kome je riječ.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater