predsjednički kandidat

Trump mora platiti više od 350 milijuna dolara zbog lažiranja vrijednosti imovine

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Bivši američki predsjednik Donald Trump osuđen je na plaćanje kazne od 354,9 milijuna dolara zbog toga što je lažirao vrijednost svoje imovine kako bi dobijao bolje uvjete kod banaka, odlučio je u petak sud u New Yorku.

Također mu je izrečena zabrana da bude zastupnik ili direktor bilo koje tvrtke u New Yorku u iduće tri godine

Slučaj je pokrenula državna tužiteljica New Yorka Letitia James, a bio je usredotočen na optužbe da je Trump napuhao vrijednost svojih tvrtki kada je u pitanju dobivanje zajmova, ali ju je smanjio kad je prijavljivao porez.

Trump je odbacio optužbe, a slučaj je nazvao "političkom osvetom tužiteljice James", koja je demokratkinja. Očekuje se da će uložiti žalbu na presudu. Sudac Arthur Engoron donio je presudu nakon dva i pol mjeseca svjedočenja 40 svjedoka, među kojima je bio i sam Trump.

Ovo je samo posljednja u nizu negativnih odluka za Trumpa. U četvrtak je sudac rekao da će suđenje Trumpu u vezi s isplatama porno zvijezdi kako bi ju se ušutkalo započeti 25. ožujka - slučaj u kojem je, kao i u drugima, tražio odgodu.

Bio bi to prvi kazneni postupak protiv bivšeg predsjednika u povijesti SAD-a. U tijeku su još tri kaznena postupka, kao i drugi građanski postupci.


?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of