NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Ravnateljica svaki dan dovodi svog pit bulla u školu, nastavnici su je prijavili

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ravnateljicu srednje škole u Milanu nekoliko je nastavnika prijavilo jer uvijek dolazi na posao u pratnji svoga velikog psa. Riječ je o pit bullu koji je uvijek na uzici, ali bez brnjice. Zasad slučaj nije završio na sudu.

Prijava

Ravnateljicu je  30. siječnja policiji prijavilo nastavno osoblje jer u školu dovodi svog pit bulla većinom bez brnjice, piše Il Messaggero. U prijavi dostavljenoj policiji, nastavnici izražavaju zabrinutost: “Želimo vas obavijestiti da ravnateljica škole od travnja 2023. svakodnevno dolazi u školu u društvu svog pit bulla kojeg vodi na uzici, ali bez brnjice”.

Pas prisustvuje čak i školskim sastancima, kao što se može vidjeti na fotografijama koje su policiji dostavili nastavnici. Prema ravnateljičinim riječima, pas je trebao dolaziti s njom na posao jedno kratko vrijeme i to zato što se od covida razboljela dogsitterica – žena koja ga je inače čuvala. No, nakon gotovo godinu dana, situacija je još uvijek ista. U prijavi su nastavnici izrazili duboku zabrinutost, jer se neki od njih boje za svoju sigurnost.

Što kaže zakon?

Talijanski zakon ne predviđa zabranu pristupa životinja školama. Jedina preporuka je da vlasnik sa sobom ima higijenski pribor, brnjicu i uzicu. Ako toga nema, može se suočiti s novčanom kaznom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of