PRIČA O MLADOJ SLIKARICI

Kao u "Terminalu": Tri dana blokirana u zračnoj luci zbog istekle boravišne dozvole

| Autor: Novi List
Flora Zang (Foto: Twitter)

Flora Zang (Foto: Twitter)


Najprije je diplomirala u Bologni, zatim je otputovala u Kinu kako bi to s obitelji proslavila i na kraju se vratila u Italiju – da bi otkrila da je službeno postala ilegalna imigrantica. Kao da je riječ o filmu. To je priča o djevojci po imenu Xiaoqiang Zeng, koju su Talijani nazvali “Flora”, 29-godišnjakinji koja je danima blokirana u prostoriji imigracijskog ureda u rimskoj zračnoj luci Fiumicino, piše Il Mattino. Kao u filmu Terminal s Tomom Hanksom.

Blokirana pri kontroli putovnica

Flora Zeng, kineska slikarica koju policija u Bologni, gradu u kojem godinama živi kao studentica, smatra ilegalnom imigranticom, blokirana je od subote ujutro u rimskoj zračnoj luci. Xiaoqiang ili Flora, nakon što je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Bologni, vratila se u Šangaj kako bi sa svojom obitelji proslavila diplomu. Međutim, kada se vratila u Italiju, djevojka je doživjela neugodno iznenađenje u zračnoj luci: sletjela je u Rim u 8 sati u subotu ujutro i blokirali su je pri kontroli putovnica. Razlog? Pred više od mjesec dana bolonjska policija uskratila joj je produljenje boravišne dozvole na koju je imala pravo kao studentica.

Nakon isteka dokumenta prošle godine, Flora Zeng je 2. veljače podnijela zahtjev za produljenje boravišne dozvole. Produljenje boravišne dozvole odbijeno joj je zbog – diplome. Djevojka, naime, više nije studentica, zbog čega je 10. listopada – dok je bila u Kini – policijski stožer poslao obavijest na njenu talijansku adresu o uskraćivanju boravišne dozvole. No ona je to doznala tek kada je stigla u rimsku zračnu luku, kada su joj agenti uskratili ulazak u Italiju i odveli je u slobodnu zonu terminala 3 u zračnoj luci Fiumicino.

Spava na stolici i bez pokrivača

Zatvorena je u maloj prostoriji od tri četvorna metra već tri dana i ne smije izaći. Policajci joj donose vodu i sendviče, a spava na stolici i bez pokrivača. Ne može se oprati niti presvući odjeću, jer je policija zadržala njene dokumente i prtljagu. Iako se aktiviralo kinesko veleposlanstvo, nitko još ne zna točno kada će Flora Zeng smjeti napustiti zračnu luku. U međuvremenu, djevojka piše o svom problemu na Instagramu i zahvaljuje ljudima koji joj pomažu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater