SUĐENJE ZA ZLOČIN IZ 2021.

Draguljaru koji je ubio pljačkaše 17 godina zatvora. Njegova reakcija: "Živjela delinkvencija, živio kriminal!"

| Autor: Novi List
(Foto: Twitter)

(Foto: Twitter)


Bilo je to dvostruko ubojstvo s predumišljajem i jedan pokušaj ubojstva, a ne legitimna obrana (ili prekomjerna obrana), zaključio je sud. Riječ je o slučaju  68-godišnjeg talijanskog draguljara Marija Roggera, koji je 2021. ubio dvojicu pljačkaša i ozlijedio trećeg, nakon što ih je istjerao iz svog dućana u mjestu Grinzane Cavour u Pijemontu. Na suđenju u Astiju  sudac Elio Sparacino osudio je draguljara na 17 godina zatvora, piše Il Corriere della Sera.

Zatraženo 14 godina, dobio 17

Nakon dva i pol sata provedena u sudnici prihvaćena je rekonstrukcija javnog tužitelja Davidea Greca, čime je čak povećana kazna, u usporedbi sa zatraženih 14 godina. Optuženom, kojeg su branili odvjetnici Dario Bolognesi i Nicola Fava, odobrene su opće olakotne okolnosti i činjenica da je djelovao jer je bio izazvan. Sud je također odredio odštetu od 460 tisuća eura obiteljima žrtava, koje su branili odvjetnici Marino Careglio, Angelo Panza i Giuseppe Caruso.

Ispred zlatarnice, pogođeni mecima iz Roggerovog pištolja, poginuli su Giuseppe Mazzarino i Andrea Spinelli, dok je Alessandro Modica ozlijeđen. Draguljar je također optužen za ilegalno nošenje oružja: pištolj naime nije smio iznijeti iz trgovine.

Ozlijeđen u nasilnoj pljački 2015.

Već je 2015. godine Mario Roggero pretrpio nasilnu pljačku, tijekom koje su ga pretukla dvojica pljačkaša, razbivši mu nosni septum. Međutim, 28. travnja 2021., smatraju državno odvjetništvo i sud, Ruggero je reagirao kako bi napao, a ne kako bi se obranio. Nakon što mu je pročitana presuda, draguljar Mario Roggero kratko je komentirao: “Živjela delinkvencija, živio kriminal!”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter