Vatikan

Papa podvrgnut CT-u, evo što su pokazali nalazi

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Papa Franjo u subotu je podvrgnut kompjutoriziranoj tomografiji u rimskoj bolnici da bi se isključilo postojanje bilo kakve plućne komplikacije, nakon što je zbog blažeg oblika gripe otkazao svoju jutarnju audijenciju, priopćio je Vatikan.

Nalazi nisu pokazali nikakve anomalije pa se Papa vratio u svoju vatikansku rezidenciju, stoji u priopćenju.

Ranije u subotu Vatikan je izvijestio da je papa Franjo otkazao jutarnju audijenciju zbog blage gripe.

Osamdesetšestogodišnji Papa održava redovite sastanke s vatikanskim dužnosnicima subotom, kao i privatne audijencije.

Papin sljedeći javni nastup zakazan je za nedjelju kada bi se trebao obratiti redovitim Angelusom vjernicima na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Franjo bi trebao sudjelovati na klimatskoj konferenciji COP28 u Dubaiju od 1. do 3. prosinca, gdje se očekuje da će imati gotovo cijeli dan bilateralnih sastanaka sa svjetskim čelnicima koji prisustvuju događaju.

Konferencija traje od 30. studenog do 12. prosinca.

Papa je proljetos imao “akutnu upalu pluća” zbog koje je krajem ožujka bio hospitaliziran, ali je rekao da i dalje želi putovati.

Kao mladić u Argentini Franjo je bolovao od akutne pleurezije (upala plućne maramice) pa su mu kirurški odstranili dio desnog plućnog krila.

Zdravlje Jorgea Bergoglija, koji je za papu izabran 2013., sve je krhkije, napose zbog bolova u koljenu zbog kojih se mora kretati u invalidskim kolicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini