PET MJESECI KASNIJE

Potresna ispovijest roditelja djevojčice ubijene u masakru u beogradskoj školi: "Imamo samo jednu utjehu"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot HRT)

(Foto: Screenshot HRT)


Danas je točno pet mjeseci otkako je u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 13-godišnji K. K. hicima iz očevog oružja hladno usmrtio devetero učenika i školskog domara, te teško ranio nastavnicu i još petero školaraca.

U nezapamćenoj tragediji i najstrašnijem danu u životu, u “Labirintu” HTV-a po prvi su puta hrabro progovorili roditelji jedanaestogodišnje stradale djevojčice Ane Božović. Njen otac Ivan prisjetio se tog jutra kada je po posljednji puta svoju djevojčicu zagrlio, poljubio i ispratio u školu. Ana u suknji koju je kupila u Solunu i prsluku koji je obukla jer je on to tražio – to je posljednja njezina slika koju pamti.

Majka Ninela Radičević kaže kako roditelji misle kako je škola sigurno mjesto.“Poslala sam dijete u školu. I vi nekako uvijek mislite da je škola sigurno mjesto. Onog trenutka kada dijete uđe u školu ti kažeš – dobro, sad je sigurno, govori majka”, rekla je.

No onda je stigao poziv. Otac ističe kako im je danas najveća utjeha što znaju da su svojoj Ani neprestano govorili koliko je vole i koliko im znači.

“To nam pruža utjehu jer znamo da smo joj svaki dan iskazivali ljubav i podršku, čak i kad nas je zvala da joj donesemo novac za užinu”, rekao je Ivan Božović.

A da je Ana stvarno bila posebna djevojčica svjedoče riječi njezine majke koja ističe kako je ona bila veselo i neopterećeno dijete koje je uvijek širilo sreću i ljubav prema drugima.

“Ona je tako unosila neku sreću, neku toplinu. Stalno je bila vesela, stalno se borila za neku pravdu, stalno je štitila slabije od sebe”, kaže Ninela Radičević.

Na kraju svega ostaje pitanje – zašto se ova tragedija dogodila, kako se dogodila i kako je uopće došlo do toga da dječak od 13 godina izvrši ovakvo masovno ubojstvo. U potresnom istupu Anine je roditelje vodila samo jedna misao – da se to nikada nigdje više ne dogodi, piše HRT.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini