opasna bakterija

Ženi (40) morali amputirati sve udove nakon što je pojela nedovoljno termički obrađenu ribu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Laura Barajas (40) prošlog je mjeseca kupila ribu na lokalnoj tržnici u San Joseu koju je sama skuhala i pojela kod kuće, napisala je njezina prijateljica Anna Messina u GoFundMe kampanji.

Barajas je provela više od mjesec dana u bolnici boreći se s infekcijom bakterije Vibrio vulnificus prije nego što su joj u srijedu uklonjeni svi udovi, tvrdi Messina.

"Ljubazno vas molimo da pronađete u svojim srcima da podržite ovu prekrasnu obitelj u ovom nevjerojatno izazovnom vremenu", napisala je Messina. "Ono što se dogodilo njima moglo bi se dogoditi bilo kome od nas, a zajedno možemo napraviti značajnu razliku."

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je 1. rujna izdao zdravstveni savjet, upozoravajući na porast bakterijskih infekcija Vibrio vulnificus u SAD-u zbog povećanja temperature vode, prenosi Insider.

Vibrio vulnificus je bakterija koja uspijeva u toplijim vodama Meksičkog zaljeva, prema CDC-u. Poznato je da bakterije Vibrio svake godine uzrokuju oko 80 tisuća bolesti u Sjedinjenim Državama, navodi agencija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater