strašno

Žena preminula nakon vađenja zuba, uhićeni zubar i njegova sestra

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Sud je priopćio da se DŽ. K. sumnjiči da je počinio kaznena djela nesavjesnog liječenja i nedozvoljenog obavljanja liječničke djelatnosti, a njegova sestra H. K. osumnjičena je za neovlašteno obavljanje liječničke djelatnosti i posebne slučajeve krivotvorenja isprave.

Sud je odbio prijedlog Osnovnog tužiteljstva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H. K., pa joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinila dva kaznena djela, nedozvoljeno obavljanje liječničke djelatnosti i posebni slučajevi krivotvorenja dokumenata.

Optuženi DŽ. K. je u utorak, 22. kolovoza, u svojstvu stomatologa, prilikom vađenja zuba koristio neprimjerene metode liječenja L. Š. iz jednog sela u općini Mališevo, navodi se u priopćenju.

Pacijentica L. Š. je preminula u dvorištu liječničke ordinacije nakon vađenja zuba. Liječnici bolnice u Mališevu konstatirali su da je pacijentica preminula zbog primjene neodgovarajućih metoda i terapije koju je koristio okrivljenik prilikom vađenja zuba.

Njegova sestra H. K. osumnjičena je za pružanje liječničkih usluga bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila krojačku školu.

Pregledom liječničke ordinacije kod uhićene osobe pronađeno je 18 svjedodžbi i diploma ovjerenih krivotvorenim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta, prenosi N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom