gotovo je!

Hrvati u Zambiji preuzeli djecu i dolaze u Hrvatsku

| Autor: Glas Istre
Arhiva (Foto: Marko Miščević / CROPIX)

Arhiva (Foto: Marko Miščević / CROPIX)


Prema informacijama Jutarnjeg lista, Hrvati u Zambiji preuzeli su djecu i vraćaju se u Hrvatsku. Potvrđeno je da popodne svi lete za Lusaku.


Viši sud u Ndoli oslobodio je u četvrtak osmero hrvatskih državljana jer optužba nije dokazala trgovinu ljudima i krivotvorenje dokumenata o posvajanju. "Oslobođeni su", rekao je novinarima njihov odvjetnikKevin Silwimba i dodao da se sada s djecom mogu vratiti u svoju zemlju. No kasnije se situacija zakomplicirala jer je Imigracijski odjel u Ndoli odbio pustiti djecu koju su posvojili Hrvati.

Suradnik jutarnjeg lista Stafrance Zulu rekao je kako se radi samo o formalnosti te da mu je rečeno kako su oslobođenim Hrvatima savjetovali da u petak dođu po djecu jer je bilo kasno obaviti formalnosti oko njihove predaje posvojiteljima.

Iz Vlade su potvrdili da su veleposlanik, dva konzula i odvjetnik trenutno u Imigracijskom uredu te da je procedura u tijeku. - Radi se sve da se djeca što prije vrate posvojiteljima i da se svi mogu vratiti u Hrvatsku, rečeno je.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater