LONDON

Trojica britanskih državljana u talibanskom zatvoru - Sky News

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Trojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Afganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj "opasnog turizma" Miles  Routledge, javlja Sky News u subotu. 

Drugi zatvorenik je Kevin Cornwell, djelatnik humanitarne organizacije, a treći je neidentificirani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu, navodi se. 

"Ulažemo velike napore da osigurao konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Afganistanu i pružamo podršku njihovim obiteljima;" kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Ipak Britanski ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj nije potvrdio agenciji Reuters pojedinosti o britanskim državljanima. 

Routledge je postao poznat, ali je također i osporavan, jer je njegov izazov putovati u države ocijejene kao opasne odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama. 

Na Twitteru Routledge navodi da odlazi "na najopasnija mjesta na Zemlji iz zabave",  a na popisu su Afganinstan, Južni Sudan i Ukrajina, piše Independent online. 

 


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater