MOSKVA

Rusija će tražiti najavu za prelazak granice automobilom - TASS

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izmjene ruskog zakona o prometu predviđaju obvezne najave vremena i mjesta svakog namjeravanog prelaska granice automobilom, a najave novih ograničenja putovanja poklapaju se s pozivom Kremlja kvalificiranim radnicima da se vrate u Rusiju, prenose u utorak agencije.

"Prolaz vozila radi prelaska državne granice Ruske Federacije obavlja se na rezervirani datum i vrijeme u skladu s postupkom koji je utvrdila vlada", objavio je TASS kasno u ponedjeljak pozivajući se na nacrt amandmana koji bi trebao stupiti na snagu 1. ožujka.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022. mnogi Rusi pobjegli su iz zemlje, a njihov broj znatno je porastao nakon što je vlada u rujnu proglasila djelomičnu mobilizaciju kojom je obuhvaćeno oko 300 tisuća ljudi.

Iako nema konkretnih podataka iz Rusije, prema podacima susjednih zemalja i medija, izbjeglo više stotina tisuća ljudi.

Izmjene zakona koji se odnose na granične prijelaze pripremio je odbor za promet i razvoj infrastrukture Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, izvijestio je TASS.

Za sada je nejasno kada će se održati parlamentarna rasprava o nacrtu amandmana.

Istovremeno, Kremlj je u utorak objavio da želi da se kvalificirani radnici, koji su trenutno u inozemstvu, vrate u Rusiju i nastave raditi za dobrobit zemlje.

Jedan od najbogatijih ruskih tajkuna u ponedjeljak je pozvao vlasti da toleriraju, a ne da kažnjavaju radnike, posebno one u IT sektoru koji su sada u inozemstvu, tvrdeći da su oni potrebni zemlji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of