ZAGREB

CNN smanjuje broj zaposlenika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Christ Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.  

Licht je rekao da će CNN obavijestiti o tome manji broj osoba, uglavnom neke od svojih plaćenih suradnika u srijedu, a pogođene zaposlenike u četvrtak, stoji u dopisu.

O drugim detaljima Licht će zaposlene obavijestiti u četvrtak poslijepodne. "Znam da ove promjene utječu i na naše kolege koji odlaze i na one koji ostaju", napisao je Licht. "Mi imamo resurse podržati vas", dodao je.

Smanjenje radnih mjesta bilo je očekivano i događa se dok neke tvrtke nastoje obuzdati troškove i smanjiti broj zaposlenih kako bi se pripremile za gospodarsko usporavanje, navodi Reuters.

U listopadu je Licht upozorio da će CNN doživjeti promjene, navodeći "rasprostranjenu zabrinutost oko zbog stanja globalne ekonomije".

Promjene će utjecati na "ljude, proračune i projekte", istaknuo je Licht.

Operater kabelskih kanala AMC Networks u utorak je priopćio da će otpustiti 20 posto svog osoblja u SAD-u jer se suočava s pritiscima industrije i izazovnim gospodarstvom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater