SEUL

Žena osumnjičena za ubojstvo djece izručena Novom Zelandu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Južna Koreja je izručila Novom Zelandu 42-godišnju ženu za koju postoji sumnja da je ubila dvoje djece čiji su posmrtni ostaci krajem kolovoza pronađeni u koferima u skladištu u Aucklandu, javlja u utorak dpa.

Žena je predana dvojici novozelandskih dužnosnika u seulskoj međunarodnoj zračnoj luci Incheon u ponedjeljak navečer, zajedno s pripadajućim dokazima, objavilo je južnokorejsko ministarstvo pravosuđa.

Zrakoplov s osumnjičenom je sletio u Auckland u utorak, a 42-godišnjakinja kojoj se pripisuju dva ubojstva izaći će pred suca u srijedu, izvijestio je Rado Novi Zeland (RNZ).

Osumnjičena, za koju se pretpostavlja da je otišla u Južnu Koreju 2018. godine, je Novozelanđanka koja je nekada imala južnokorejsko državljanstvo.

Posmrtni ostaci dvoje djece u dobi između pet i 10 godina pronađeni su 11. kolovoza u rabljenim koferima kupljenim na aukcijskoj prodaji. Prije toga su stajali tri do četiri godine u jednom skladištu u Aucklandu, pojasnila je policija.

Novozelandska policija je tragala za ženom pod pretpostavkom da je njihova majka.

Uhićena je u rujnu u Južnoj Koreji u gradu Ulsanu, nakon što je Novi Zeland raspisao međunarodnu tjeralicu

Visoki sud u Seulu je u studenom potvrdio izručenje.

Obitelj koja je početkom kolovoza pronašla tijela u kupljenim koferima nije imala nikakve veze sa smrću te djece i pretrpjela je agoniju nakon otkrića.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater