ODLIČNA IDEJA

ZELG GALEŠIĆ, čuveni pulski borac, radi na tome da Arena postane svjetska meka borilačkog sporta s vrhunskim borbama na najvećem nivou

| Autor: Ivica CEROVAC
(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Drugi put u ovoj kalendarskoj godini, pulska Arena postala je temom razgovora u svjetskim sportskim krugovima. Prvi put bilo je to početkom svibnja, kad se pojavila šansa da se ovog ljeta u njoj organizira boksački meč između Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva, u kojem bi ulog bio naslov profesionalnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Do realizacije tog spektakla ipak nije došlo, no možda popravni pokušaj bude uspješniji. Naime, Martin Lewandowski, čelnik poljskog KSW-a, najjače europske promocije slobodne borbe, natuknuo je svom prvaku u velter kategoriji, Hrvatu Robertu Soldiću, kako razmišlja o tome da njegovu iduću borbu organizira u pulskoj Areni. 

- Cijela ta priča krenula je još prije dvije godine, kad je KSW odlučio organizirati event u Hrvatskoj. Predložio sam im tada pulsku Arenu kao jednu posebnu lokaciju, koju oni, da budem iskren, nisu baš doživjeli. Puno im je privlačnija bila zagrebačka Arena, koja može primiti više ljudi, a usto se nalazi u glavnom hrvatskog gradu, otkrio nam je Zelg Galešić. - U međuvremenu se s tom pričom oko boksačkog meča opet zakuhalo s Arenom u svijetu borilačkih vještina, pa se tako i kod KSW-a pojavio interes. Pomogao je u tome moj veliki prijatelj Ivan Dijaković, Soldićev menadžer koji je u odličnim odnosima s Lewandowskim i s kojim intenzivno radim na ovom projektu. Zasad smo dobili potvrdu da oni to žele realizirati, dalje od toga nismo išli, a sada trebaju krenuti ozbiljni razgovori i vjerujem da bi se to moglo završiti na najbolji mogući način po Pulu.

Zelg je priznao kako je cijeli život sanjao o tome da se bori u pulskoj Areni i taj mu se san nikad nije ostvario, pa sada ono što on nije bio u prilici napraviti, želi omogućiti nekom od svojih pulena iz Trojana. 

- Po meni, Arena bi trebala biti meka borilačkog sporta, prestižno mjesto koje svaka borilačka organizacija treba proći. Boksački eventi, UFC, KSW, Belator…, svi bi se oni trebali natjecati da dođu ovdje, a mi bismo samo birali. Radim u tom smjeru i vjerujem da ću to uspjeti napraviti, jer kao što sam ambiciozan bio u ringu i kavezu, tako sam i sada kad se više ne borim, istaknuo je Galešić. 

- Prednost Arene prvenstveno leži u nevjerojatnoj lokaciji, kao i u želji čelnika KSW-a da potpišu ugovore s nekim od boraca iz Trojana koji bi se borili na tom eventu, čime bi odmah u startu imali zajamčen veliki odaziv domaće publike. S druge strane, KSW je organizacija s milijunskom fan bazom diljem svijeta i njihov dolazak bio bi fenomenalna promocija Pule, nešto u čemu će Grad i Turistička zajednica sigurno pronaći svoj interes. 

Osim diljem Poljske, KSW je svoje evente dosad organizirao samo u tri grada, Londonu, Dublinu i Zagrebu. Ako ova ideja zaživi, u Pulu bi mogli doći u ljeto iduće godine, a glavna borba večeri bila bi ona između prvaka u velter i srednjoj kategoriji, Roberta Soldića i Mameda Khalidova. 

- Bio bi to spektakl, borba za pojas u srednjoj kategoriji u kojoj se Soldić sada borio u Lodzu i nokautirao Michala Materlu. Premda mu je tek 25 godina, njegova kvaliteta i napredak iz borbe u borbu su neupitni. Odličan je borac pred kojim je cijeli svijet i nije tajna da ga UFC pokušava dovesti u svoje redove, ali morat će se dobro isprsiti da bi ga preoteli KSW-u, koji ga plaća u rangu sa svojim najvećim zvijezdama. Soldić će jednog dana sigurno završiti u UFC-u i to neće biti za male pare, a sama činjenica da je on spreman doći u Arenu, puno znači u pokušaju realizacije tog projekta, naglasio je Galešić. - Ako se to ostvari, bila bi to nevjerojatna stvar za Pulu, jer KSW radi vrhunske spektakle na najvišem mogućem nivou. Što bi to značilo za naše dečke koji bi nastupili na toj priredbi ne treba niti govoriti, bilo bi to nešto što bi im u potpunosti okrenulo život. Nadam se da će do toga i doći, jer je priča krenula i vjerujem da će se uskoro ozbiljnije zakotrljati.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum