ODGAĐAJU SE I DOGAĐAJI SAVEZNOG RANGA

ZAUSTAVLJEN SPORT NA POLUOTOKU Za sada igra samo Istra 1961, ostalima zabrana treniranja i igranja utakmica

| Autor: Goran ROJNIĆ
Zaustavljeno prvenstvo - Boćari Pule, Poreča i Pazina stali su do 14. travnja (Milivoj MIJOŠEK)

Zaustavljeno prvenstvo - Boćari Pule, Poreča i Pazina stali su do 14. travnja (Milivoj MIJOŠEK)


Gradovi Labin i Rovinj zatvorili su sportske objekte pa njihovi nogometni trećeligaši traže odgode svojih domaćih subotnjih utakmica i, iako se tvrdilo da im se neće dozvoliti, utakmice se neće odigrati. Rovinjske i labinske rukometašice, rovinjski odbojkaši i labinski rukometaši, također neće igrati svoje domaće utakmice

Zastat će, svi se nadamo ne predugo, sportska natjecanja. Sport u Istri trenutno nije u prvom planu, iako je oduvijek bio odraz društva. Zdravlje i sigurnost važnije je od bilo čega i jasno je da se svi trebaju tome prilagoditi i prihvatiti realnost. Nije tu riječ o panici, već "bolje spriječiti nego liječiti" nakon groznog talijanskog scenarija, koji nam je, geografski, jako blizu. Uostalom, kada su Apenini mogli zaustaviti Serie A i kompletan "calcio" onda se i istarski sport može "strpjeti" barem malo, dok se ne kristalizira situacija, koja se mijenja iz dana u dan. Natjecanje će nastaviti, za sada, samo Istra 1961, u Prvoj HNL.

Gradovi Labin i Rovinj zatvorili su sportske objekte pa trećeligaši Rudar i Rovinj traže odgode svojih domaćih subotnjih utakmica i, iako se tvrdilo da se neće dozvoliti, utakmice se neće odigrati. Do danas ujutro, treći trećeligaš koji bi trebao biti domaćin, pulski Uljanik, bio je predviđen za igranje, međutim, i tu bi se situacija mogla promijeniti i utakmica odgoditi. I Grad Pazin je zatvorio sportske objekte, pa Pazinka nema gdje trenirati, stoga je i njihovo djelovanje upitno, a u sličnoj situaciji je i Novigrad, dok za Jadran još nemamo informacija.

Porečke odbojkašice jučer su otišle put Splita na jučerašnje redovno kolo, a u nedjelju bi trebale odigrati utakmicu protiv Olimpika u porečkoj dvorani. Međutim, i Grad Poreč je zatvorio javne sportske objekte, nema niti treninga. U Poreču postoji mogućnost korištenja "privatnih" dvorana hotelskih kuća, pa je moguće da porečke odbojkašice i rukometaši tamo odigraju zatvorene utakmice. Možda, ne zna se. Porečki rukometaši ovog vikenda kreću s gostovanjem kod Gorice u Ligi za prvaka Paket 24 Premijer lige, Prvi domaću utakmicu rukometaši Poreča igrali bi 21. ožujka protiv Nexea. Pitanje je hoće li.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini