POSTHUMNO PRIZNANJE PULSKOJ LEGENDI

Zapadna tribina "Drosine" dobit će ime po Branku Bubiću Bubi

Apsolutno podržavam. Buba je naša legenda i zaslužio je. Uz Drosinu i Bubu, to je prava pulska nogometna i sportska priča, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić na prijedlog Istre 1961

| Autor: Marcello Rosanda
Zapadna tribina pulskog stadiona "Aldo Drosina"

Zapadna tribina pulskog stadiona "Aldo Drosina"


Istarski nogometni prvoligaš Istra 1961 odlučila je, kako saznajemo iz Uprave kluba, vajka očuvati prepoznatljivo ime predragog, nedavno izgubljenog prijatelja Branka Bubića Bube na Gradskom stadionu Aldo Drosina. Buba je, kažu, uistinu disao za svoj klub i unosio u njega život svojim žarom i ljubavlju prema nogometu. Njegov zarazan pozitivan duh, dobra volja, vesela narav te spremnost pomoći svakome u bilo kojem trenutku, zaista je zavidan karakter. Iz tog razloga Istra 1961 želi da Bubino ime bude zauvijek očuvano na tribinama stadiona na kojem je odrastao, u klubu kojeg je pomogao izgraditi, na čemu mu je svekolika istarska nogometna javnost danas zahvalna.

- U čast našeg Branka Bubića Bube u klubu smo došli do ideje da Zapadna tribina stadiona nosi njegovo ime. Takav smo prijedlog uputili Gradu Puli i iskreno vjerujem da ćemo uskoro dobiti pozitivan odgovor, izjavio je predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti. - Branko Bubić, naš dragi Buba, dao je ovom klubu te samom pulskom nogometu preko pola stoljeća svojeg života. Čast nam je i privilegija da dio stadiona nosi njegovo ime, da dio kluba ponosno nosi ime Branka Bubića, dobrog duha Istre 1961.

Taj je prijedlog, očekivano, naišao na odobravanje pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića.

- Apsolutno podržavam. Buba je naša legenda i zaslužio je. Uz Drosinu i Bubu, to je prava pulska nogometna i sportska priča, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter