ISTRA 1961

VAPAJ ZA POJAČANJIMA: Momčad koju ima na raspolaganju trener Budicin je slabija od one koja je OSTANAK IZBORILA KROZ KVALIFIKACIJE

| Autor: Ivica CEROVAC
Stefan Lončar (Milivoj MIJOŠEK)

Na okupu nije zadržan kostur momčadi koja je odigrala sezonu iz snova, već one koja je bila najneefikasnija u Prvoj HNL, s 27 postignutih pogodaka u 36 kola, dok ih je na drugoj strani primila 59, manje tek jedino od Intera koji je preselio u niži rang 

"Zadržali smo kostur momčadi, ali njega trebamo nadograditi s igračima koji će biti prava pojačanja, a njihov dolazak nikako da se realizira." U toj jednoj rečenici koju je Šime Gržan izrekao u razgovoru za naš list, ogoljena je aktualna situacija u redovima Istre 1961 i problemi s kojima su svi upoznati, ali oni nikako da se počnu rješavati. Ako bismo se željeli nadovezati na krilnog napadača "zeleno-žutih", apostrofirali bismo činjenicu da nije na okupu zadržan kostur momčadi koja je odigrala sezonu iz snova, već one koja je bila najneefikasnija u Prvoj HNL, s 27 postignutih pogodaka u 36 kola, dok ih je na drugoj strani primila 59, manje tek jedino od Intera koji je preselio u niži rang. Prvoligaški status pulski je klub zadržao tek kroz kvalifikacije, što dodatno osnažuje vapaj za pojačanjima.

Osvrnemo li se na dvostruki sraz s Orijentom 1919, za koji su se igrači "očistili" od kartona te je tadašnji trener Ivan Prelec imao na raspolaganju najjače snage, stoji da je okosnica momčadi ostala na okupu. Udarni stoperski par kojeg čine Rafa Paez i Tomašević, i dalje je na "Drosini", kao i njihove alternative Bosančić i Rufati. Tu su i starteri u veznoj liniji Blagojević i Galilea, kao i Ivančić i Lončar, a pulske redove napustio je tek Močinić. U ofenzivnoj liniji tu su još uvijek Gržan, Guzina i Sane te Fuentes koji protiv Riječana nije zaigrao, a nema tek Delića, koji bi sigurno odradio više od 37 kvalifikacijskih minuta da je bio zdrav. Na lijevom boku izmjenjivali su se Gonzalez i Pavić, od kojih je ostao samo Španjolac, dok je Pulu napustio dvojac koji je protiv Orijenta 1919 odradio svih 180 minuta, golman Čondrić i desni bek Grujević.

Čondrićev odlazak nadomjestit će Majkić koji je priliku zaslužio i ne sumnjamo da će je znati iskoristiti, samo da ga zdravlje posluži. Kao njegova alternativa doveden je Lovro Jurić i to nam se, odmah u startu, čini kao još jedan u nizu nelogičnih poteza osoba zaduženih za vođenje sportske politike. Na svom predstavljanju, novi sportski direktor Dario Dabac je istaknuo kako će se okrenuti dovođenju mladih i potentnih igrača koje će razvijati s ciljem da im naraste cijena te da klub, danas-sutra, na njihovoj prodaji nešto zaradi. Na tragu tog razmišljanja doveden je na probu 20-godišnji Vidovšek, koji je u Puli proveo tjedan dana i odigrao pritom dvije prijateljske utakmice na kojima se predstavio u dobrom svjetlu, ali umjesto njegovog angažmana, dan kasnije doveden je četiri godine stariji Jurić s kojim je odmah potpisan ugovor.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini