JEDRENJE

Uljanikovi optimisti poharali "Dane Grada Crikvenice". Edi Jurman ukupni pobjednik, Una Krivić najbolja jedriličarka

| Autor: Roberto CAR
Jedriličari Uljanika u Crikvenici

Jedriličari Uljanika u Crikvenici


Jedriličarke i jedriličari pulskog Uljanika i rabačkog Kvarnera sudjelovali su na regati "Dani Grada Crikvenice" u organizaciji Jedriličarskog društva Val. Na regati je u klasama optimist i ILCA 4 sudjelovao 81 jedriličar iz 12 klubova iz Hrvatske i Poljske.

Već tradicionalno obistinila se krilatica: svi jedre, a "uljanikovci" pobjeđuju. Naime, u klasi optimist Edi Jurman je bio ukupni pobjednik nakon tri plova, Una Krivić pobjednica u ženskoj konkurenciji, a Noel Matković pobjednik optimista do 12 godina. Uljanik je sa svojom brojnom ekipom u pratnji trenera Darija Klibe i Valtera Kolića nastupio u Crikvenici na regati koja je poslužila kao priprema za prvenstvo Hrvatske koje će se održati početkom rujna u Splitu, odnosno državno prvenstvo do 12 godina za klasu Optimist u Cresu.

O dominaciji članova Uljanika govori i podatak što bi, da nije bilo diskvalifikacija u jednom plovu, imali čak 7 natjecatelja u prvih 10. Najbolja jedriličarka Kvarnera bila je Laura Batelić na osmom mjestu, odnosno trećem u konkurenciji jedriličarki.

Rezultati, klasa optimist: 1. Edi Jurman, 3. Una Krivić ujedno i pobjednica u ženskoj konkurenciji, 4. Marko Puljiz, 5. Ivano Kaić (svi Uljanik), 8. Laura Batelić (Kvarner) i 3. u konkurenciji djevojčica, 11. Noel Matković ujedno pobjednik u kategoriji do 12 godina, 13. Ivan Matticchio ujedno drugi do 12 godina, 18. Matteo Matković, 19. Ema Grabar (svi Uljanik).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater